La nici o zi după susţinerea ultimul joc oficial din sezonul 2016-2017, conducerea clubului CSM Oradea s-a prezentat joi în faţa presei, unde, alături de antrenorul Cristian Achim şi doi dintre jucătorii de bază ai echipei de baschet, William Franklin şi Muhamed Pasalic, au făcut o analiză asupra parcursului formaţiei CSM CSU în competiţiile în care au fost angrenaţi.

66 de meciuri

"Ne aflăm la finalul unui sezon extrem de dificil, un sezon zbuciumat să-i zic aşa, care din punctul meu de vedere este unul bun, spre foarte bun. Sigur, se putea şi mai mult, se putea să obţinem titlul naţional, care a fost o dorinţă şi un obiectiv de-al nostru, dar se putea şi mai rău, având în vedere că am obţinut acest loc III, pe ultima fracţiune de secundă. Sigur că discuţiile şi polemicile vor fi nenumărate, dar aş vrea să vă reamintesc anumite borne importante de la care trebuie să pornim şi să analizăm activitatea acestei echipe. Am avut o participare extraordinară din punct de vedere al  competiţiilor internaţionale, cu nişte rezultate pe care le-aş dori ca în viitorul apropiat, dacă nu se poate noi, orice altă echipă din România să le atingă. A fost această participare în grupele Champions League, prin care s-a vorbit foarte mult şi foarte frumos despre oraşul nostru. Pe de altă parte a fost un sezon în care echipa noastră a disputat 66 de jocuri oficiale, ceea ce, din câte ştiu eu, nicio ată echipă, nu numai din baschet, din orice alt sport, din România, nu a mai reuşit în ultimii 20 de ani", a declarat preşedintele clubului orădean, Şerban Sere.

Preşedintele CSM a recunoscut că pentru un sezon atât de încărcat ar mai fi avut nevoie de încă doi-trei jucători, de asemenea şi că rezultatele înregistrate pe plan intern nu au fost tocmai cele pe care şi le-au dorit, doar că "acest aspect a fost cauzat de participarea din cupele europene".

"Eu personal sunt extrem de mândru de parcursul nostru în Champions League, care realmente a pus Oradea pe harta baschetului mare şi poate este cel mai important lucru pe care l-am făcut în acest sezon. Pentru conducerea clubului nostru a fost foarte importantă această participare şi ar dori-o din nou, dar a fost un coşmar din punct de vedere al oboselii şi în condiţiile unui lot restrâns, pentru că, de fapt, aceasta este problema", a spus și antrenorul Cristian Achim.

Touşi, el a spus că este foarte bucuos că "am adus la Oradea echipe pe care nici în vis nu le-am fi văzut la noi în sală".

Stafful va fi acelaşi

Pe de altă parte, antrenorul Cristian Achim a amintit şi că, în acest sezon, echipa s-a confruntat cu numeroase accidentări ale unor jucători cheie, care nu au putut fi supliniţi. Totodată, el a amintit că, după ce echipa şi-a încheiat evoluţia în cupele europene, în Top 6, faza a doua a campionatului, orădenii au obţinut al doilea punctaj după Cluj.

"În play-off am jucat un baschet excepţional de bun şi sunt foarte bucuros că din starea aceea cumpită de oboseală, am reuşit să facem echipa să se ridice şi să obţinem aceste rezultate", a declarat, la rândul său, antrenorul Cristian Achim.

În ceea ce priveşte perspectivele pentru următorul sezon, preşedintele Şerban Sere susţine că echipa de baschet va beneficia de un buget cel puţin la fel cu acesta din sezonul recent încheiat. Cât priveşte lotul de jucători, Sere a spus că nu poate da multe detalii "pentru că exceptându-l pe Titus Nicoară, care mai are contract cu noi şi, să zicem, Bobe Nicolescu, cu care ne-am înţeles verbal, la toţi ceilalţi le expiră contractul".

Întrebat dacă s-a pus problema schimbării antrenorului, Şerban Sere a precizat că nu a fost vorba despre aşa ceva şi că, atât Cristian Achim, cât şi secundul Milan Mitrovic, mai au înţelegere încă un an cu clubul orădean, iar aceasta se doreşte a fi respectată din ambele părţi.

La conferinţa de presă au participat şi doi dintre jucătorii de bază ai echipei orădene din acest sezon, William Franklin şi Muhamed Pasalic, doi dintre artizanii victoriei de miercuri seară de la Sibiu, din finala mică a Ligii Naţionale.

Chestionaţi dacă şi cei doi jucători şi-ar dori să continue la Oradea, aceştia au declarat că s-au simţit bine în oraşul de pe Criş, ei nu au nicio problemă să continue, însă în prezent au nevoie neapărat de o vacanţă şi apoi rămâne de văzut ce se va întâmpla.