După ce duminică seară clubul CSM Oradea a anunţat, fără explicaţii, că "a încheiat colaborarea, cu efect imediat" cu cel mai vechi component al echipei de baschet, Rareş Paşca, preşedintele clubului, Şerban Sere, a revenit, luni seară, cu o declaraţie în care susţine că ex-căpitanul campioanei României ar fi fost taxat pentru un act de "indisciplină la adresa antrenorului principal".

Anunţul dat duminică seară i-a intrigat pe mulţi dintre fanii CSM Oradea, care, inclusiv pe pagina oficială a clubului, au pus întrebări pertinente referitoare la motivele care au dus la mazilirea lui Rareş Paşca, mulţi dintre aceştia criticând măsura, în special în contextul în care rezultatele proaste ale echipei din Liga Naţională şi Cupa României nu îi pot fi imputate căpitanului.

Totodată, o parte dintre fanii vechi ai echipei au scris, tot pe Facebook, că Paşca merita mai mult respect, în condiţiile în care a ajutat echipa pe parcursul a 7 sezoane. Alţii au opinat că CSM trebuia să-l lase să termine sezonul alături de echipa pentru care a luptat, mai ales în contextul în care avea de gând să-şi încheie cariera în această vară.

Probabil şi datorită acestor critici, Şerban Sere a publicat, luni seară, pe site-ul CSM, un comunicat cu "clarificări" referitoare la această situaţie. Chit că nici acesta nu elucidează prea bine situaţia...

"Am luat decizia de a nu mai continua cu Rareş Paşca în cadrul primei echipe după incidentul consemnat la încheierea meciului cu BC Mureş, din cadrul turneului final de Cupa României. El a comis un act de indisciplină la adresa antrenorului principal, în vestiarul echipei la şedinţa tehnică ce a urmat meciului amintit", a transmis Sere, fără a explica despre ce act de indisciplină a fost vorba.

Mai mult, contrar primului comunicat, de data aceasta, Sere susţine că, de fapt, contractul fostului căpitan al CSM CSU Oradea nu a fost rezilitat şi că clubul a decis să-l pedepsească trimiţându-l la echipa a doua.

"Deoarece contractul nu a fost reziliat, decizia noastră este de a-l trimite pe jucător la echipa a doua. În cazul în care va primi o ofertă de la o altă echipă, clubul nostru nu se va opune plecării sale", a spus Şerban Sere, potrivit comunicatului publicat pe site-ul oficial.

Se pare că, deşi este invocată în comunicat "conducerea" clubului, măsurile care-l privesc pe Rareş Paşca au fost luate de preşedintele Şerban Sere şi de antrenorul Cristian Achim, din unele informaţii reieşind că nu a fost consultat şi Comitetul Director al CSM Oradea.

Contactat de BIHOREANUL, Rareş Paşca a spus că, deocamdată, nu doreşte să comenteze decizia clubului şi nici felul în care aceasta a fost prezentată.

Pe de altă parte, merită subliniat faptul că nici preşedintele Şerban Sere, şi nici antrenorul Cristian Achim nu au dat, până acum, nicio declaraţie oficială referitoare la motivele şi urmările eşecului din semifinalele Cupei României şi eventualele măsuri luate.

Citeşte şi:

Decizie şoc: Căpitanul Rareş Paşca a fost dat afară de la CSM CSU Oradea!

Andrei Mandache este noul căpitan al echipei CSM CSU Oradea