Plenul Consiliului Superior al Magistraturii urmează să ia în discuţie, în şedinţa de joi, cererea de pensionare înaintată de preşedintele Curţii de Apel Oradea, Gheorghe Groza, magistratul solicitând eliberarea din funcţie prin pensionare începând cu data de 12 ianuarie.

Locul judecătorului va fi luat de Dana Cigan, actuala vicepreşedintă a instanţei. Judecătoarea a câştigat concursul organizat în perioada 27 septembrie - 14 decembrie de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea unor funcţii de conducere, printre posturile scoase la concurs fiind şi cel de preşedinte al Curţii de Apel Oradea.

În vârstă de 65 de ani, Gheorghe Groza a intrat în magistratură pe 16 februarie 1974, întâi ca judecător la Beiuş, iar apoi la Judecătoria Oradea.

Din 1991, magistratul a avansat la Tribunalul Bihor, însă a activat ca preşedinte al Judecătoriei Oradea până în 1993 când a fost promovat ca judecător la Curtea de Apel, întâi ca preşedinte al Secţiei Penale iar apoi ca vicepreşedinte.

Din 1 martie 2005, în urma unui concurs organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, Gheorghe Groza a devenit preşedintele Curţii de Apel Oradea. Din februarie 2009, judecătorul este membru şi al Consiliului Superior al Magistraturii, funcţie pe care o va deţine până la validarea noilor membrii desemnaţi prin vot în urma alegerilor organizate în această toamnă.