Aflat pentru două zile în vizită la Oradea, Marian Petre Miluţ, preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR), a convocat o conferinţă de presă ca să facă reclamă în faţa reprezentanţilor administraţiei judeţene şi locale viitorului centru de afaceri din Sânmatin construit de Federaţia Patronilor Bihor.

Miluţ a susţinut cauza centrului de afaceri inclusiv la Debreţin, în faţa preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie Hajdu-Bihar, Miklossy Ferenc. "Un astfel de centru de afaceri are un areal de circa 200 de kilometri în care firme din România şi Ungaria pot dezvolta proiecte comune de dezvoltare", a declarat Miluţ, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Preşedintele UNPR a spus că viitorul centru de afaceri va putea fi folosit de patronii din întreg arealul pentru a discuta afaceri în linişte. "Aici, în conferinţă de presă, stăm drepţi, cu microfoanele pe noi, acolo poate bem o bere, povestim deschis: "Ăia sunt proşti, noi suntem deştepţi"...".

Conceput ca un club exclusivist al afaceriştilor bihoreni centrul trebuie finalizat, după Miluţ, cât mai repede. "Ar fi bine să fie gata în circa două luni, ca să prindem anotimpul cald, mai prindem ceva din toamnă, mai o nuntă, mai un cules de vie, când vine omul bucuros şi cu chef de vorbă".

Marian Petre Miluţ a mai spus că patronii au investit 1,6 milioane de euro în centrul de afaceri, dar a meritat. "Toată lumea întreabă de ce am băgat atâţia bani. Dar cum ar vrea să fie, ca la sindicat? E normal ca un astfel de centru să aibă SPA, heliport şi toate facilităţile".

Preşedintele susţine că, după ce au tocat o avere, acţionarii mai au de investit doar "puţin" pentru a pune centrul în funcţiune. "Nu mai trebuie mult, 2-300.000 de euro, pentru că mai trebuiesc doar facilităţile şi mobilierul. Important este să dăm drumul la restaurant şi la sala de conferinţe, iar după aia putem face şi SPA-ul şi heliportul, nu stăm după angajata de la SPA dacă să fie filipineză sau din Bali. O să fie şi aia, dar mai încolo", a promis Miluţ.

Federaţia Patronilor Bihor a început construcţia centrului de afaceri din Sânmatin în urmă cu trei ani, iar termenul de finalizare a fost depăşit la începutul anului 2008. Construcţia cu subsol, parter şi un etaj ocupă o suprafaţă de 1.470 metri pătraţi şi va cuprinde sală de conferinţe şi centru SPA. Acesta va fi deservit de un hotel şi va avea terenuri de sport.