Guvern de "tăietori"

Senatorul PSD Ioan Mang şi-a exprimat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, nemulţumirea pentru faptul că şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks, a acţionat "ca un agent electoral al Guvernului", lăudând concedierile din sectorul bugetar, în vreme ce ignoră că "singura politică economică a Guvernului este tăierea de salarii şi pensii".

"PSD nu poate fi de acord cu această politică, pentru că ea nu conţine nicio măsură care să ducă la redresarea economiei. Reforma nu înseamnă austeritate, ci trebuie să asigure crearea de noi locuri de muncă şi creşterea nivelului de trai", a spus preşedintele PSD Bihor.

Din acest motiv, a arătat Mang, social-democraţii vor insista ca în sesiunea parlamentară extraordinară convocată pentru rediscutarea legii privind Agenţia Naţională de Integritate, pe ordinea de zi să fie introduse şi ordonanţele de Guvern care, în opinia PSDS, au determinat scăderea nivelului de trai, precum OG de modificare a Codului Fiscal, cea prin care TVA a fost majorată de la 19 la 24 de procente, ori OG 63, privind reducerea numărului de angajaţi din administraţia publică locală.

Cu privire la modificarea Legii ANI, senatorul Mang a afirmat că actuala formă, criticată recent de Comisia Europeană, se datorează tocmai PDL. "PDL are majoritatea în Parlament, dacă voiau să facă o lege bună, ar fi putut-o face", a spus senatorul, amintind astfel că cei care au votat în favoarea secretizării averilor demnitarilor au fost în primul rând deputaţii şi senatorii din PDL şi din UDMR.

Replică la liberali

Preşedintele PSD Bihor a aruncat o săgeată şi spre liberali, cerând presei să le transmită acestora mesajul că "nu PSD este duşmanul PNL astăzi".

Mang a replicat, astfel, acuzelor aduse atât de conducerea centrală a PNL, cât şi de către deputatul de Bihor Lucia Varga, conform cărora creditul împovărător luat de la FMI este imputabil şi social-democraţilor, care anul trecut au guvernat împreună cu PDL.

"E adevărat că am fost de acord cu acest împrumut, dar el era necesar după guvernarea liberală", a afirmat Ioan Mang, nerămânând dator foştilor prieteni din campania prezidenţială de anul trecut, când PNL l-a susţinut pe Mircea Geoană.