Liderul PSD, Victor Ponta, a avut la Oradea cuvinte de laudă pentru recent încheiatul protocol din Bihor al USL şi UDMR şi a afirmat că acesta poate fi un model şi pentru alte judeţe din Transilvania unde UDMR este bine reprezentat.

"Ideea de a colabora pe plan local cu UDMR în judeţele unde UDMR are o prezenţă semnificativă - şi nu e vorba doar de Satu Mare, ci şi de Cluj, Arad, Timiş, Mureş - din punctul nostru de vedere este perfect posibilă, fezabilă şi de dorit", a spus preşedintele PSD Bihor, Victor Ponta, într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri seară împreună cu preşedinţii PNL Crin Antonescu şi PC Daniel Constantin.

În context, liderul PSD a afirmat, de asemenea, că în judeţul Mureş USL va acţiona astfel încât candidatul PDL să nu mai câştige în faţa celui al UDMR, aşa cum s-a întâmplat mereu în ultimele trei campanii locale, doar pentru faptul că e român. "Cred că într-o zonă, poate cea mai sensibilă din acest punct de vedere, cum este Târgu Mureş, ideea de a nu mai avea candidat ca să rămână candidatul PDL singur în faţa celui de la UDMR nu mai există", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD nu a precizat însă dacă USL va avea la Târgu Mureş candidat propriu sau dacă va sprijini candidatul UDMR.