Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat că Guvernul a aprobat miercuri plafonarea la 400 lei a preţului pe metrul cub de lemn de foc. 

"Astăzi am aprobat această ordonanţă de urgenţă prin care preţul la lemnul de foc, tocătură provenită din lemn, rumeguş şi restul de lemn se stabileşte la 400 lei pe metrul cub cu TVA inclus, respectiv la brichete de lemn se stabileşte un preţ maxim de 1.500 lei pe tonă cu TVA inclus şi la peleți (...) este maximum 2.000 lei pe tonă cu TVA inclus", a afirmat Tanczos Barna, după şedinţă, conform Agerpres.ro.

Potrivit acestuia, măsura e menită să vină în sprijinul cetăţenilor care sunt afectaţi de creşterile de preţuri.

"Este preţul final, se referă la toţi cei care vând lemn de foc. Nu există în momentul de faţă o propunere de compensare, este doar plafonarea preţului", a subliniat Tanczos Barna conform sursei citate.

Dacă agenții economici nu se vor conforma și vor vinde la prețuri mai mari decât cele amintite, vor fi sancționați.

Ordonanța va intra în vigoare în 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.

HotNews.ro notează că, inițial, în proiectul de Ordonanță de urgență aflat pe agenda executivului, se prevedea o plafonare la 500 de lei / metrul cub de lemn de foc. Guvernanții au decis, totuși, să scadă suma la 400 de lei.

Potrivit premierului Nicolae Ciucă, măsura vizează peste 3 milioane de gospodării, care folosesc lemne de foc. Prețurile includ TVA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!