DNA Oradea primeşte întăriri. Claudia Morar - Herlea, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, este, începând de luni, procuror în cadrul DNA Oradea.

Morar a fost declarată admisă vinerea trecută, în urma interviului organizat de conducerea centrală a Direcţiei pentru ocuparea unor posturi vacante de procuror. Trei dintre aceste posturi au fost la Oradea.

Celelalte două posturi au fost câştigate de procurorii Felicia Popovici (Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea), respectiv Lucian Rus (DIICOT Satu-Mare), care lucrau deja în cadrul structurii orădene, cu delegaţie, din 1 august.

Claudia Morar Herlea are o vechime în magistratură de peste 15 ani. A lucrat în cadrul Parchetelor de pe lângă Judecătoriile Salonta şi Oradea, iar din 2009 este procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Un an mai târziu, magistratul a preluat funcţia de prim-procuror adjunct, pe care a deţinut-o până în prezent. 

Direcţia Naţională Anticorupţie organizează în această perioadă interviuri pentru ocuparea a 56 de posturi de procurori, dintre care 32 sunt alocate Serviciilor Teritoriale. În timp ce interviurile pentru posturile de procuror la Structura centrală - Secţia judiciară penală vor avea loc pe 6 octombrie, cele pentru structurile teritoriale s-au desfăşurat pe 1 octombrie.

Pentru a fi numiţi în cadrul DNA, procurorii trebuie să aibă o bună pregătire profesională, o conduită morală ireproşabilă şi o vechime de cel puţin 6 ani în funcţia de procuror sau judecător.