Campusul şcolar din spatele Bibliotecii Judeţene "Gheorghe Şincai" începe să prindă contur. Viceprimarul Rozalia Biro a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la faţa locului, că prima clădire din campus ridicată deja "în roşu" va fi dată în folosinţă încă din toamna acestui an.

"Am dori să predăm imobilul până în septembrie 2011 pentru ca la începutul viitorului an şcolar aici să se poată muta elevii Colegiului Economic "Partenie Cosma"", a declarat viceprimarul Rozalia Biro.

Pentru că noua şcoală va avea nevoie şi de un teren de sport, municipalitatea ca asfalta în vecinătatea imobilului o suprafaţă de teren de 1.000 metri pătraţi. Investiţia totală pe care o presupune construcţia şcolii cu 24 de săli de clasă şi a terenului de sport se ridică la şapte milioane lei şi va fi suportată integral de municipalitate. "Campusul este finanţat teoretic de Ministerul Educaţiei, dar practic de Primărie. Din cele 37,3 milioane lei la cât se ridică investiţia, am primit de la minister doar 1,3 milioane lei în 2008 şi încă 100.000 lei în 2010. Consiliul Local a luat hotărârea să finanţeze lucrările ca să avem gata măcar o clădire", a spus Biro.

Construirea campusului şcolar a fost adjudecată de firma Selina şi urma să fie finalizată în anul 2011, dar termenul a fost decalat din lipsă de fonduri. La finalul lucrărilor campusul va cuprinde două corpuri de clădiri cu 24 de săli de clasă, un cămin cu 300 de locuri, cantină şi club pentru elevi, garsoniere pentru cadrele didactice, ateliere şcoală şi o sală de sport.