Parcul industrial Eurobussines produce venituri Primăriei înainte chiar să existe concret. Dacă în 2009 parcul a adus la bugetul local 60.000 lei din taxa de concesiune, pentru anul acesta se prognozează creşterea veniturilor la nu mai puţin de 300.000 lei.

Deşi viitorul parc industrial este deocamdată doar un câmp gol, municipalitatea a încheiat anul trecut 11 contracte de concesionare pentru o suprafaţă de 17,2 hectare. Conform contractelor încheiate cu concesionarii, valoarea totală a investiţiilor prognozate se ridică la 16,7 milioane euro. Firmele Congips, Perind, Simbac, Tamira Pan, Vest Euro Marketing, Rozoti Prod, Carbenta, Elisis Trading, Ekobyo, Decoletaje&Conjuntos şi Shinheung au promis că vor crea 800 de locuri de muncă odată cu lansarea producţiei.

Compania coreană Shinheung a şi făcut deja demersuri pentru demararea lucrărilor de construcţie a viitoarei hale de producţie. „Compania şi-a terminat proiectul şi astăzi (n.r. marţi) a depus deja documentaţia pentru obţinerea Certificatului de Urbanism. Coreenii vor să înceapă lucrările cât mai repede pentru a putea demara producţia începând cu 1 iulie 2010", a declarat Delia Ungur, administratorul Eurobussines Park, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ungur a mai spus că municipalitatea poartă deja negocieri cu alte trei companii străine care doresc să concesioneze alte opt hectare de teren în parc şi promit investiţii de 16 milioane euro. Următoarele parcele din parcul industrial vor fi scoase la licitaţie înainte de sfârşitul lunii ianuarie.

În paralel, adminstraţia parcului face demersuri pentru racordarea acestuia la reţeaua de apă şi energie electrică. În prezent se lucrează la elaborarea proiectului tehnic pentru realizarea utilităţilor în interiorul parcului, inclusiv drumuri, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 23,7 milioane euro. Acestea vor demara primăvara acestui an.

Lucrările de infrastructură vor fi finanţate cu 10 milioane euro din fonduri europene, alte 10 milioane de euro dintr-un credit şi 3,7 milioane euro va constitui contribuţia bugetului local.