Președintele USR, Cătălin Drulă, și-a anunțat, luni, demisia din funcția de președinte al partidului, pe care o ocupă de aproape doi ani, în urma scorului slab înregistrat la alegerile de duminică. Este prima demisie anunțată în urma celor două scrutinuri - europarlamentare și locale - de duminică.

Potrivit rezultator parțiale la alegerile europarlamentare din 2024 publicate de HotNews, Alianța Dreapta Unită (ADU), din care fac parte USR, PMP și Forța Dreptei, a reușit să obțină doar 8,3%, la alegerile locale (CJ) a strâns 9,72%, iar în țară a obținut doar 9 primării.

„Rezultatul alegerilor este sub aşteptările pe care le-am avut. (...) Pentru mine, în întreaga mea viaţă asumarea a fost un principiu de bază. Îmi asum acest rezultat”, a anunțat Cătălin Drulă, conform Digi24.

Acesta a mai spus că va convoca alegeri pentru conducerea partidului și că ia în calcul ca Dominic Fritz, care a câștigat un nou mandat de primar al Timișoarei, să fie numit interimar.

„E foarte important ca USR să continue, pentru că în această mișcare s-au pus speranțele de modernizare a României”, a mai spus Drulă, adăugând că, în ciuda rezultatului la votul de duminică, și „Alianța Dreapta Unită (sub care cele trei partide s-au înscris în cursa pentru alegerile europarlamentare și locale - n.r.) trebuie să continue”.

Președintele USR a mai adăugat și că „nu i-a cerut absolut nimeni să plece” și a ținut să dea asigurări că „fiecare membru USR își poate depune candidatura la această cursă”.

El a mai spus, de asemenea, că înțelege că oamenii sunt dezamăgiți de politică și caută soluţii de tipul „Albă ca Zăpada” care „nu există în realitate”.

Drulă a fost întrebat de jurnaliști dacă va candida la alegerile prezidențiale din acest an, așa cum s-a mai vehiculat, și a răspuns că „anul acesta, nu”.

Cătălin Drulă a fost ales preşedinte USR în 10 iulie 2022, după demisia lui Dacian Cioloș.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!