Strada Molidului a fost modernizată, au mai rămas alte 20! Municipalitatea a finalizat lucrările la prima din cele 21 de străzi din vatra veche a oraşului programate să intre în modernizare anul acesta.

"Această stradă nu a mai fost reabilitată niciodată în ultimii 70 de ani. Aici s-au făcut reţele de canalizare pluvială, ridicări la cotă a căminelor, hidranţi, vane, trotuare pe ambele părţi şi spaţii verzi de lăţime variabilă", a spus viceprimarul Mircea Mălan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în teren.

Lucrările, demarate în februarie cu termen de predare la finalul lunii iunie, a fost realizate de firma Drumuri Orăşeneşti pentru suma de 894.000 lei.

Mircea Mălan a mai spus că, în prezent, municipalitatea are în desfăşurare, în diferite stadii, lucrări de modernizare pe zece artere şi pentru alte zece a fost demarată procedura de achiziţie.

Printre străzile în lucru se numără strada Crângului care leagă zona cartierul Episcopia de zona industrială pe sub linia ferată, Ţiglarilor din cartierul Velenţa, Nojoridului şi Episcop Vasile Hossu din cartierul Grigorescu, respectiv Taberi Geza şi Lipovei din cartierul Ioşia.

În paralel, municipalitatea derulează lucrări de amenajare parcări în cartierele Ioşia şi Rogerius. Spre exemplu, în curtea blocurilor din strada Salcâmilor, firma Selina amenajează o parcare cu o sută de locuri. Lucrările care vor trebui finalizate în circa două săptămâni se fac cu păstrarea arborilor de talie mare din curtea blocurilor chiar dacă fostul spaţiu verde a fost dezafectat pentru a face lor maşinilor.

La fel, Drumuri Orăşeneşti lucrează în cartierul Rogerius la amenajarea de parcări în zona străzilor Galileo Galilei, Aleea Rogerius şi Călugăreni.