Primul meci din FIBA Europe Cup disputat de echipa locală de baschet în Oradea Arena a avut, miercuri seară, susținători și din județ.

Elevi de la cinci școli din mediul rural au fost în tribune, în baza parteneriatului pe care Inspectoratul Școlar l-a încheiat cu CSM Oradea. Concret, elevii de la țară au ocazia să vină gratuit la meciuri, clubul sportiv asigurând locuri special pentru ei în sală.

„Prima excursie nu se uită niciodată! Copiii s-au bucurat de meci, de mâncarea de la „foodzone”, dar și de Leone, ei având posibilitatea de a veni la meciul disputat în compania celor de la Rilski datorită parteneriatului semnat de Clubul Sportiv Municipal Oradea și Inspectoratul Școlar Bihor, în baza căruia elevii din mediul rural au acces gratuit la meciurile echipelor din Oradea”, se arată într-o scurtă informare a CSM.

Elevii care au fost la meciul de miercuri seară provin de la Școala Gimnazială Nr. 2 Ianoșda, Școala Gimnazială Nr. 1 Cociuba Mare, Școala Gimnazială Iosif Vulcan din Holod, Școala Gimnazială Nr. 1 Aștileu și Școala Gimnazială Nr. 1 din Mădăras.

CSM și-a arătat disponibilitatea să rezerve 100 de locuri, sau chiar mai multe, la meciurile echipelor locale de baschet, polo, fotbal ori handbal, special pentru elevii din mediul rural.

Înainte de fiecare meci, IȘJ Bihor va anunța școlile de la sate despre această posibilitate, iar profesorii vor aduna copiii dornici să participe. Transportul elevilor se face cu microbuzele școlare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!