Sportiva orădeană Bianca Benea a câștigat ediţia din acest an a Campionatului Național de spadă individual feminin la juniori. Performaţa a fost realizată vineri la Bucureşti, acolo unde s-a desfăşurat competiţia.

Legitimată la CSM Oradea, Bianca s-a impus după un concurs care a reunit la start 32 de sportive. În faza grupelor, orădeanca a susţinut şase dueluri, pe care le-a câştigat pe toate. Astfel, Benea le-a învins pe Renata Axinte, Melissa Stănescu, Ana Maria Melintescu, Claudia Durău, Eda Petrache şi Alexandra Pătru.

Apoi, în fazele eliminatorii, Bianca Benea s-a mai impus în alte patru dueluri. Pe tabloul de 32 nu a evoluat fiind calificată direct în optimile de finală. Aici a întâlnit-o pe Irina Stan, de la Steaua, pe care a întrecut-o cu 15-9. În sferturile de finală, Bianca s-a duelat cu Mihaela Leonte de la Dinamo, pe care a învins-o cu acelaşi scor, de 15-9. În semifinale însă, bihoreanca a avut un duel mult mai dificil, în compania Talidei Enache, de la UNEFS, pe care a întrecut-o la limită, cu 15-14, calificându-se în ultimul act.

În finală, sportiva de la CSM Oradea a dat din nou peste o stelistă, este vorba despre Cristina Constantinescu, pe care a reuşit-o s-o învingă cu 15-9.

Astfel, Bianca Benea a cucerit titlul de campioană naţională de juniori, după un parcurs fără greşeală, cu 10 victorii din tot atâtea posibile. Pentru ea, acesta este cel de-al treilea titlu național consecutiv în această probă.