Prima pistă artificială de alergare din Oradea, aflată în construcţie în jurul parcului I.C. Brătianu, va fi dată în funcţiune la jumătatea lunii septembrie.

"Lucrările au început pe data de 1 august şi trebuie finalizate în 45 de zile. Traseul a fost ales de aşa natură încât să nu tăiem niciun copac. Voi încerca să convig firmele care înlocuiesc reţelele de termoficare din parc să înceapă cu porţiunile care intersectează pista ca să nu întârzie predarea ei", a declarat viceprimarul Florin Birta, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la faţa locului.

Cu o lungime de 1.045 metri, pista este construită de firma Drumuri Bihor, pentru suma de 530.000 lei cu TVA inclus, încasată de firma Eco Bihor de la firmele din alte oraşe care îşi depozitează deşeurile la deponeul ecologic din Oradea.

"Am căzut de accord cu firma Eco Bihor să amenajăm o pistă artificială, acoperită cu tartan, pentru că aceasta protejează articulaţiile celor care o folosesc şi nu le pune în pericol sănătatea", a spus Birta.

Ideea amenajării unei piste de alergare din taxa pe gunoaiele provenite din alte localităţi a fost inspirată de succesul pe care se bucură pista de alergare din vecinătatea Arenei Antonio Alexe amenajate anul trecut de municipalitate în parteneriat cu RCS&RDS.