Cartierul Velenţa are de sâmbătă prima sală de culturism şi fitness. Amplasată la etajul complexului comercial din strada Seleuşului, cea mai nouă sală de sport din lanţul Gym Mar Strong ocupă o suprafaţă de circa 500 metri pătraţi şi se adresează sportivilor de toate vârstele.

La inagurarea organizată sâmbătă seară au luat parte foşti sportivi de performanţă precum fotbalistul Viorel Vancea sau boxerul Viorel Crăciunea, aleşi locali cum ar fi consilierul local Vasile Petruţ, prieteni şi apropiaţi ai fostului campion de culturism Ion Marin.

Sala de sport din strada Seleuşului este cea de-a noua inaugurată în Oradea şi cea de-a zecea din lanţul Gym Mar Strong. Clubul şi-a deschis anul trecut o sală de sport exclusivistă în cadrul mall-ului Gold Plazza din Baia Mare.

"Zece săli de sport înseamnă destul de mult. Dacă atunci când nu vor mai merge sălile de sport o să duc aparatura la fier vechi, probabil că o să scap de faliment", a glumit Ion Marin. Omul de sport speră să nu se întâmple însă niciodată asta. "Atâta timp cât România este pe primul loc la numărul de copii obezi, cred că sala aceasta e o investiţie necesară, pentru că investind pentru sănătatea copiilor de astăzi investim de fapt în viitorul nostru", a spus Marin.

Prima sală de sport amenajată în cartierul Velenţa este dotată cu aparatură nouă, Technogym şi Atlasport, şi numără nu mai puţin de 60 de staţii de lucru, de la clasicele bănci de împins de la piept până la benzile de alergare moderne cu posibilităţi de monitorizare a funcţiilor vitale sau chiar televizor pentru a face cursa mai plăcută.

Spaţiul este compartimentat astfel încât, pentru mai multă intimitate, fetele se pot antrena la aerobic sau relaxa la saună într-o aripă separată de zona destinată băieţilor care trag de fiare. Sala de aerobic este dotată cu toate facilităţile, de la duşuri şi saună până la solar sau masaj, şi poate satisface cele mai pretenţioase gusturi.

Cea de-a noua sală din lanţul Gym Mar Strong va fi deschisă publicului începând de luni, şi va avea program de funcţionare între orele 7 şi 23 de luni până sâmbătă, inclusiv. Preţul unui abonament este de 65 lei pe lună.