Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie Bihor nr. 5 a sesizat Biroul Electoral Central în legătură cu decesul unui candidat PDL la Consiliul Local al comunei Balc.

"Am anunţat Biroul Electoral Central cu privire la decesul unui candidat pentru funcţia de consilier local al comunei Balc, deoarece Legea Electorală nu conţine prevederi în legătură cu o asemenea situaţie şi nu cunoaştem exact dacă acel candidat poate sau nu să fie înlocuit de partidul care l-a propus", a declarat, joi, pentru BIHOREANUL, preşedintele BEJ Bihor, judecătorul Florina Crişan.

Preşedintele BEJ a afirmat că, deocamdată, BEC nu a trimis un răspuns cu privire la această situaţie.

Potrivit primarului comunei Balc, Arsenie Maroşan, care este şi liderul organizaţiei comunale a PDL, omul a murit din cauza unui infarct.

"Colegul nostru, Avasilcei Marius Ioan, avea 52 de ani şi lucra la Petrom. A murit de infarct, la Suplacu de Barcău, a doua zi după ce ne-am depus candidaturile la Judecătoria Marghita, de care ţinem noi ca circumscripţie electorală", a spus primarul Maroşan.

Decesul candidatului PDL din comuna Balc este primul eveniment de acest fel consemnat în ultimii 22 de ani la alegerile din judeţul Bihor.

În 2008, candidatul PSD la Primăria comunei Voineşti, judeţul Iaşi, Neculai Ivaşcu, a decedat chiar în ziua alegerilor şi a fost declarat câştigător, după ce a primit mai multe voturi decât contracandidatul său. Ivaşcu a fost votat atunci chiar şi după ora la care consătenii săi aflaseră că acesta murise.