Călin Mocan, candidat ARD la Camera Deputaţilor în colegiul 9 Oradea, este primul bihorean care a raportat la Poliţie un incident în această campanie electorală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii, Claudia Timofte, în dimineaţa zilei de 19 noiembrie, Mocan a sunat la numărul de urgenţă 112 pentru a sesiza că în noaptea precedentă chipul său şi al colegului Ionel Bungău, candidat la Senat în colegiul 4 Oradea, au fost tăiate cu cuţitul pe prisma amplasată în faţa blocului ANL din bulevardul Ştefan cel Mare. "Deocamdată, persoana care a comis actul de vandalism nu a fost identificată", a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii într-o conferinţă de presă organizată vineri.

Contactat de BIHOREANUL, Mocan a spus că prisma publicitară, care a costat "câteva sute de lei", a fost distrusă în întregime. "Eu am făcut sesizarea şi urmează ca Poliţia să mă anunţe când va finaliza ancheta. Din păcate, prisma a fost distrusă în totalitate, pe toate cele trei laturi. Cred că cineva a tăiat partea din pânză cu cuţitul, fiindcă a fost făcută franjuri", a spus Mocan.

PDL-istul a adăugat că nu suspectează pe nimeni anume, dar este îngrijorat deoarece acesta nu e primul act de vandalism pe care îl suferă. "Chiar în prima zi de campanie, m-am trezit că maşina pe care am parcat-o în faţa casei avea gumele tăiate", a afirmat Mocan, adăugând că "până acum nu am vrut să fac public acest lucru, ca să nu creadă lumea că mă victimizez".

De altfel, într-un comunicat transmis vineri la prânz, Poliţia Bihor a anunţat că au început cercetările pentru a găsi făptaşii actului de vandalism. Potrivit legii 35 din 2008, "distrugerea, deteriorarea, murdărirea, acoperirea prin scriere sau în orice mod a listelor electorale, a platformelor program afişate sau a oricăror alte afişe ori anunţuri de propagandă electorală tipărită" constituie contravenţie, amenzile fiind între 1.000 şi 2.500 de lei.