Tendinţa descrescătoare a crizei Covid în Bihor se confirmă de la o zi la alta. Sursele medicale ale BIHOREANULUI informează că, pentru prima oară de la începutul pandemiei, testările efectuate în cursul zilei de miercuri în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean din Oradea au avut, toate, rezultate negative, astfel încât nu a fost depistat nici un nou caz de infectare cu coronavirus.

„Joi dimineaţă avem 476 cazuri confirmate Covid pozitive (n.r. - cu toate că GCS raportase miercuri 478 cazuri confirmate în Bihor), cumulate de la începutul crizei, la fel ca miercuri dimineaţă. Ieri (n.r. – miercuri) s-au făcut peste 400 de testări şi niciuna nu a dat rezultat pozitiv”, au anunţat sursele citate.

Tot în ultimele 24 de ore, bilanţul vindecărilor a crescut mai mult ca oricând. „În ultimele 24 de ore au fost declarate vindecate şi externate 58 de persoane”, arată sursele BIHOREANULUI. Prin urmare, numărul total al cazurilor Covid rezolvate în Spitalul Municipal din Oradea a urcat de la 185, câte erau înregistrate miercuri, la un total de 243.

Joi dimineaţă, numărul total al persoanelor internate a coborât la 284, din care în Spitalul Municipal sunt 125 de pacienţi, iar în secţia exterioară amenajată la hotelul Ceres din Băile 1 Mai (pentru asimptomatici sau cu semne uşoare de boală) sunt 159. Dintre aceştia, 136 pacienţi (reprezentând 85%) au în continuare coronavirus, ceilalţi 23 având statut de suspecţi, deoarece au fost în contact cu persoanele confirmate cu Covid.

În ultimele 24 de ore a scăzut uşor şi numărul persoanelor ţinute în carantină instituţionalizată, de la 262, câte erau miercuri, la 243, aşadar cu 19 persoane.

Numărul deceselor a stagnat la 15, câte erau şi în prima zi a săptămânii (cu menţiunea că un caz a fost raportat eronat în Bihor).

În continuare, în spitalele din judeţ nu există niciun medic infectat cu coronavirus, iar dintre cadrele medico-sanitare medii din Bihor au fost contaminate doar trei asistente.