Prin '96, când Unchiu' Maghiar era stăpânul absolut al Oradiei, la Jurnal Bihorean am fost între puţinii care s-au legat de marele ctitor prins votând cu mâinile şi picioarele. Unul din cei care trebuiau să-l ancheteze m-a întrebat de ce-l atacăm pe domnul rector pentru că dânsul, pe lângă regretabila greşeală, a făcut multe fapte bune.

Niciodată n-am putut crede în logica asta: comiţi cinci crime, după care faci o donaţie. Tragem linie, adunăm şi constatăm că per ansamblu criminalul e un cetăţean onest. Cam aşa se judecă faptele şi acum, când s-a deschis sezonul de arestări la primari.

Primii care au născocit solidaritatea cu bandiţii au fost PSD-iştii, care au mers ciopor la Parchet pentru a sprijini un escroc care furase vreo 50 de milioane de dolari. Tot ei l-au ascuns sub pulpana imunităţii pe Năstase, altminteri un politician uns cu toate alifiile, care cred că nici nu s-ar fi plictisit la pârnaie, între atâţia tatuaţi. Şi liberalul Dinescu s-a dus pe la Parchet să-l încurajeze pe miliardarul Patriciu când acesta era gata să schimbe costumul de 10.000 de euro cu zeghea de 15 lei.

Acum e rândul PDL-ului să-şi protejeze borfaşii, semn că acest partid a supt de la aceeaşi ţâţă cu PSD-ul. Primarul din Vâlcea e condamnat definitiv, dar uns cetăţean de onoare. În plus, integrul preşedinte de partid Emil Boc nu vrea să-l dea afară, poate fiindcă n-o fi singurul penal din formaţiunea pe care o conduce.

Acum, hop şi Antonie Solomon după gratii. Omul probabil şi-o fi dat seama că dacă se vrea cetăţean de onoare musai are nevoie de cătuşe. Angajaţii Primăriei Craiova au ieşit buluc să-l plângă. Au şi de ce: cu un primar şpăgar se simţeau şi ei în siguranţă când luau mită.

Dar ce mă mai mir ? Într-o Românie considerată o ţară de hoţi, şefii trebuie aleşi dintre cei mai mari tâlhari. Iar noi ştim şi trebuie să ne respectăm valorile!