Capacitatea de cazare a adăpostului pentru câini comunitari a fost majorată cu 200 de locuri. Conform unui comunicat al Primăriei, municipalitatea a finalizat lucrările de amenajare a azilului din strada Coriolan Hora administrat de Fundaţia pentru protecţia câinilor comunitari SOS Dogs.

Administraţia locală a dotat adăposul cu 50 de cuşti, fiecare cu patru locuri, şi cu 30 de umbrare menite să protejeze animalele de intemperii în anotimpul rece, respectiv de vipie în timpul verii. Fiecare umbrar ocupă o suprafaţă de 3,8 metri pătraţi atunci când este închis, pe timpul anotimpului rece, şi oferă o suprafaţă de umbrire de circa 7,8 metri pătraţi pe timpul verii, când este ţinut deschis. Tot pentru a asigura umbră patrupedelor pe timpul verii au fost plantaţi o sută de arbori, urmând ca pe viitor să fie sădiţi alţi o sută.

În prezent, angajaţii municipalităţii lucrează la înlocuirea împrejmuirii adăpostului, urmând să monteze în total 600 de metri liniari de gard zincat. În paralel, se ia în calcul posibilitatea racordării fiecărui ţarc din adăpost la reţeaua de apă curentă, pentru ca animalele să aibă apă proaspătă în permanenţă.

Lucrările executate din bani publici au avut ca scop mărirea capacităţii de cazare a adăpostului şi îmbunătăţirea condiţiilor de găzduire ale acestuia, ca un prim pas în rezolvarea problemei câinilor comunitari prezenţi pe străzile orădene.

Iubitorii de animale care doresc să adopte un câine comunitar o pot face la sediul Fundaţiei SOS Dogs, situat pe strada Coriolan Hora, nr. 6. Adăpostul este deschis zilnic, între orele 8:00 - 16:00. Numerele de telefon de contact sunt: 0723.656.621 sau 0721.338.442.