Municipalitatea a finalizat săptămâna trecută amenajarea a încă 177 de noi locuri de parcare în zona Podului Sovata, pe străzile Sovata, Splaiul Crişanei şi Oneştilor.

Lucrările, în valoare totală de circa 652.000 lei, au fost executate de firma Selina. Parcările urmează să fie marcate şi numerotate în viitorul apropiat şi atribuite locuitorilor din zonă cu titlul de locuri de parcare la domiciliul.

Conform unui comunicat al Primăriei, în curtea interioară a blocurilor Q1 şi Q2 din strada Sovata au fost amenajate, începând din luna martie, 85 de locuri de parcare pentru suma de 229.000 lei. Zona a fost delimitată cu borduri, după care s-a turnat stratul de asfalt.

Tot în cursul săptămânii trecute au fost finalizate şi lucrările pentru siguranţa circulaţiei desfăşurate în zona rampei Podului Sovata, pe malul drept al Crişul Repede. În total, aici au fost amenajate 70 de parcări atât pe căile de acces dintre blocuri, cât şi lângă magazinul Nova Euro. Valoarea estimată a lucrărilor este de 231.000 lei.

Totodată, firma Selina mai a finalizat săptămâna trecută lucrările pentru siguranţa circulaţiei din zona străzilor Splaiul Crişanei - Oneştilor. Investiţia în valoare de 196.000 lei a presupus reamenajarea a 55 locuri de parcare dintre care 22 sunt parcări noi.