Centrele de cazare temporară din strada Octavian Goga, respectiv din strada Vămii vor fi refăcute din temelii. Conform unui comunicat al municipalităţii, Primăria a obţinut finanţări europene în valoare de câte 3,6 milioane lei pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea fiecăreia dintre cele două clădiri.

În cazul centrului social 1 din strada Octavian Goga, lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de doi ani şi vizează reabilitarea şi modernizarea unei suprafeţe desfăşurate de 1.486 metri pătraţi de clădire pentru a deveni un centru social modern, adaptat inclusiv persoanelor cu dizabilităţi. Beneficiarii direcţi ai acestei investiţii sunt cei circa 120 de orădeni aflaţi în situaţie de risc social care vor putea beneficia de serviciile centrului primind găzduire dar şi ajutor de specialitate în vederea reintegrării sociale şi pe piaţa forţei de muncă. Reprezentanţii Primăriei au intrat în posesia contractului de finanţare în cursul acestei săptămâni, fapt pentru care proiectul poate intra în fază de implementare având ca termen de predare a lucrărilor luna decembrie a anului 2012.

În schimb, lucrările de reamenajare a clădirii centrului social din strada Vămii se vor întinde până în decembrie 2013. Acestea vizează modernizarea şi extinderea unei suprafeţe desfăşurate de 1.357 metri pătraţi de clădire, reprezentând spaţii de la parter şi mansardă, menite să transforme această clădire într-un centru modern pentru petrecerea timpului liber destinat celor 20.533 de persoane cu dizabilităţi din judeţul Bihor.