Viceprimarul Rozalia Biro a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că lucrările de reabilitare şi modernizare a grupului şcolar "Andrei Şaguna" au fost demarate luni, 2 mai.

"Suntem singura municipalitate din ţară care are trei proiecte în derulare pe Axa 3 (n.r. - a Programului Operaţional Regional), privind îmbunătăţirea infrastructurii sociale, domeniul îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale şi încă două două proiecte în aşteptare", a declarat Rozalia Biro, referindu-se la reabilitarea şi dotarea, cu fonduri europene, Colegiului Tehnic "Andrei Şaguna", a Şcolii cu clasele 1-8 "Avram Iancu" şi a Licelului Reformat "Lorantffy Zsuysanna".

La "Andrei Şaguna", lucrările presupun reabilitarea a 1.027 metri pătraţi de suprafaţă construită, aferentă a două corpuri de clădire, a halei din strada Constantin Brâncoveanu nr. 12 şi îmbunătăţirea dotării a cinci ateliere şi a nouă laboratoare prin achiziţia de echipamente moderne.

Printre altele, aici cei cei 1.412 elevi ai colegiului vor putea face practică în domeniile mecanică auto, electrotehnică, electronică, prelucrări prin aşchiere şi tâmplărie. Investiţia va permite inclusiv perfecţionarea angajaţilor societăţilor din parcul industrial în ateliere cu dotări performante.

"La finalul lucrărilor, parcul Eurobusiness va putea încheia contracte cu şcoala pentru calificarea sau perfecţionarea personalului în diferite profesii", a declarat, la rândul său, Marcel Boloş, şeful Direcţiei Management şi Implementarea Proiecte cu Finanţare Europeană.

Lucrările de reabilitare la "Andrei Şaguna" vor trebui finalizate pe 25 noiembrie. Investiţia se ridică la 5,9 milioane lei, sumă din care 262.088 lei o reprezintă contribuţia municipalităţii orădene. Lucrările au fost adjudecate, în urma unei licitaţii cu nu mai puţin de 13 ofertanţi, de către firma Abed Nego, constructorul "piramidei" din curtea interioară a Primăriei.