Municipalitatea a demarat joi lucrările de reabilitare şi extindere a clădirii din strada Louis Pasteur 42 care va găzdui Centrul de zi "Iedera" destinat copiilor cu sindrom Down.

Clădirea cu cinci încăperi, care până în urmă cu trei ani a adăpostit filiala Bihor a unei asociaţii chinologice, va fi reabilitată, mansardată şi dotată "de la zero" cu toate facilităţile.

Lucrările de reabilitare au fost adjudecate de firma Deni Flor şi vor trebui finalizate până în luna martie 2012. Proiectul este finanţat prin POR din fonduri europene, valoarea totală a acestuia ridicându-se la 1,9 milioane lei.

"Obiectivul acestui proiect constă în creşterea calităţii vieţii pentru cei care suferă diferite dizabilităţi", a declarat joi într-o conferinţă de presă Dumitru Sim, şeful Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Printre beneficiarii direcţi ai proiectului se numără cei 76 de bolnavi din evidenţa Asociaţiei Down din care 20 sunt deja în îngrijirea Centrului de zi, iar printre beneficiarii indirecţi se numără cele peste 150 de familii ale persoanelor afectate de sindromul Down.