Primăria a demarat luni procedura pentru executarea silită a contribuabililor care înregistrează restanţe la plata impozitelor. Conform unui comunicat al municipalităţii, în evidenţele Primăriei sunt înregistraţi 20.000 de orădeni cu debite faţă de bugetul local.

Pentru recuperarea sumelor restante, Direcţia Economică a Primăriei a început transmiterea de somaţii de plată şi titluri executorii pentru contribuabilii care înregistrează debite restante în evidenţele fiscale de la sfârşitul anului 2010.

De asemenea, vor fi somaţi şi cei care nu şi-au achitat suma scadentă la data de 31 martie, având în vedere faptul că impozitele pe proprietate se plătesc în două tranşe care expiră în ultima zi din luna martie, respectiv septembrie. De menţionat că orădenii care datorează un impozit de până în 50 de lei au obligaţia de a-l achita integral până la 31 martie.

Primăria va emite somaţii de plată pentru datorii de minim 100 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv 250 de lei în cazul persoanelor juridice. La sumele datorate se adaugă majorări de întârziere în cuantum de 2% pe lună sau fracţiune de lună.