Primăria şi-a depus oul la Lotus Center. Municipalitatea participă la cea de-a patra ediţie a campaniei caritabile "Ouăle gigant", organizată de Fundaţia Pro Valoare şi Lotus Center Oradea cu un ou de 1,5 metri.

Piesa din polistiren este îmbrăcată în fibră şi a fost vopsită în culorile oraşului, roşu şi albastru, iar pe suprafaţa ei este pictată clădirea Primăriei. Exponatul municipalităţii este înconjutat cu un gard de lemn în formă hexagonală amintind de forma Cetăţii Oradea.

Oul este expus la intrarea din mijloc a complexului comercial, de lângă Sala de Evenimente Lotus Center şi va fi scos la licitaţie pe 9 mai alături de alte piese similare aparţinând unor firme sau instituţii bihorene.

"După ce în anii precedenţi, prin acest proiect s-a reuşit modernizarea şi dotarea unei secţii de copii de la Spitalul Municipal Gavril Curteanu, în 2012 s-a strâns suma de 36.000 euro pentru achiziţionarea unui ecograf 3D Pro Sound Alfa 6, pentru sala de naşteri a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie, în 2013 din sumele obţinute din vânzarea ouălor se va achiziţiona un ecograf performant necesar pentru intervenţiile cardiologice", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Până în prezent în Lotus Center pot fi văzute şase ouă gigant urmând ca numărul acestora să crească odată cu înscrierea de noi parteneri în cadrul campaniei caritabile. Piesele vor rămâne expuse până pe data de 17 mai.

Bihorel a scris o mică poezie pentru a marca evenimentul: "Primărie, primărie, de castrat îţi arde ţie?..." Citeşte continuarea!