Pentru o mai bună încasare a taxelor şi impozitelor în municipiu, angajaţii Serviciului de Inspecţie Fiscală din cadrul Primăriei orădene au verificat anul trecut nu mai puţin de 260 de firme şi 14.312 persoane fizice din punct de vedere a respectării legislaţiei fiscale.

Conform unui comunicat al Primăriei, verificările s-au soldat cu debite suplimentare în valoare de 2.090.991 lei în cazul persoanelor juridice şi 1.608.375 lei în cazul persoanelor fizice. Din totalul de 3,6 milioane lei stabilit în plus, municipalitatea a recuperat deja circa un milion de lei de la firme şi peste 940.000 lei de la persoanele fizice.

Reprezentanţii Direcţiei Economice susţin că principalele cauze care au dus la impunerea unor sume suplimentare contribuabililor verificaţi au fost: nedeclararea de către proprietari a investiţiilor făcute de chiriaşi în spaţiile închiriate, subevaluarea sau neevaluarea clădirilor, nedeclararea construcţiilor nou dobândite sau a modificării valorii impozabile a acestora şi nedeclararea terenurilor la zona şi categoria reală de folosinţă.

Pentru anul 2011, inspectorii municipalităţii îşi vor concepe programele lunare de inspecţie fiscală pornind de la neregulile constatate anul trecut.