Viceprimarul Rozalia Biro a semnat miercuri în cadrul unei întâlniri oficiale desfăşurată în sala Traian Moşoiu a Primăriei Oradea documentele constitutive ale Clusterului Inovativ Geoterm. Asociaţia nou înfiinţată este constituită din cinci membri fondatori: Municipiul Oradea, Zona Metropolitană Oradea, Electrocentrale Oradea, Trangex, Foradex şi alţi 11 membri.

"Am încercat să avem în cadrul acestei asociaţii reprezentanţi din toate domeniile, astfel încât să cuprindem sectorul privat reprezentat de firme precum Trangex şi Foradex, sectorul public, societatea civilă dar şi unităţi de învăţământ. Scopul nostru comun este de a realiza dintr-o oportunitate cum este apa geotermală un factor de creştere economică şi de dezvoltare pentru oraş", a declarat cu această ocazie Rozalia Biro.

Municipalitatea mizează pe cluster pentru accesarea de fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea şi creşterea competitivităţii membrilor, îmbunătăţirea gradului de colaborare, tranferul de abilităţi şi cunoştinţe, asigurarea de servicii complementare activităţii fiecărui membru, creşterea eficienţei, a gradului de inovare, a ratei de ocupare a forţei de muncă, precum şi specializarea acesteia conform cerinţelor pieţei locale.