Primarul Ilie Bolojan a anunţat, marţi, că municipalitatea a primit, în scris, acordul de principiu din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru realizarea a două pasaje supraterane mai mici pe şoseaua de centură.

Acestea ar urma să fie ridicate din banii CNADNR în zona cartierului Grigorescu, care ar lega această zonă de Parcul Industrial II, respectiv lângă intersecţia străzilor Apateului şi Ciheiului.

"Am primit acordul CNADNR pentru realizarea celor două pasaje, care ar urma să lege cele două părţi ale centurii în aşa fel încât să se desfiinţeze cele două intersecţii păcătoase din acele zone", a spus Ilie Bolojan, în timpul unei deplasări alături de jurnalişti în teren.

Potrivit acordului, CNADNR ar urma să asigure banii necesari pasajelor, în timp ce municipalitatea va realiza proiectele tehnice, dar şi drumurile colectoare aferente pasajelor. "Acordul de principiu în acest sens va intra pe ordinea de zi în şedinţa de Consiliu Local din 28 august şi sperăm ca anul viitor să putem începe lucrările", a mai afirmat edilul.

Bolojan a precizat că, astfel, în termen de 2-3 ani, Oradea are trebui să aibă în total cinci pasaje supraterane pe Centură: cel dinspre Oşorhei spre CET II, două la insersecţia cu drumurile naţionale spre Deva şi Arad, plus cele două mai mici din zona intersecţiilor cu Nojoridului, respectiv Apateului-Ciheiului, toate realizate de CNADNR în parteneriat cu Primăria. Realizarea celor cinci pasaje au ca scop decongestionarea traficului de pe şoseaua de centură a oraşului.

Citeşte aici mai multe despre planurile Primăriei de amenajare a pasajelor supraterane!