Au hotărât să nu mai aştepte! După doi ani de negocieri şi discuţii, municipalitatea orădeană a anunţat, joi, în scris firma Marconst cu privire la faptul că a reziliat unilateral contractul referitor la reabilitarea mozaicului din Pasajul Vulturul Negru pentru nerespectarea termenilor contractuali.

"Contractul cu firma Marconst a fost reziliat unilateral. Probabil va fi un proces între Primărie şi constructor pentru încasarea penalităţilor", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Edilul se aşteaptă ca discuţiile cu firma să se mute în instanţă pentru că Marconst şi-a asumat prin contractul încheiat în 2012 penalităţi de 1% pe zi de întârziere din valoarea de 2,5 milioane lei a contractului. Cum asta înseamnă circa 5.640 euro pe zi, iar de la termenul limită de 17 iunie 2013 au trecut aproape doi ani, penalităţile depăşesc cu mult valoarea contractului şi probabil şi capacitatea de plată a a constructorului.

Sumele exacte pe care le are de recuperat oraşul vor fi calculate săptămâna aceasta de angajaţii Primăriei.

Conflictul dintre municipalitate şi Marconst a izbucnit în iunie 2013 când comisia de recepţie a lucrărilor condusă de viceprimarul Mircea Mălan a obligat constructorul la refacerea acestora. Plin de crăpături din cauza unei prize necorespunzătoare cu placa suport, mozaicul prezenta deficienţe de montare, diferenţe de nuanţă, rosturi neunitare, linii neclare ale ornamentelor, plăci de mozaic tăiate strâmb şi multe altele. În ciuda acestui fapt Primăria a păsuit constructorul în mod repetat pentru a aduce lucrările la calitatea din contract, lucru care nu s-a întâmplat nici până astăzi.

Citiţi pe această temă şi articolul "Proiect refăcut. Preţul lucrărilor de reabilitare a Pasajului Vulturul Negru s-a dublat în urma reproiectării"