Primăria a semnat cererea de finanţare pentru reabilitarea a încă şapte blocuri de locuinţe din zona Ioşia Nord prin Programul Operaţional Regional 2007 - 2013. Valoarea totală a cererii este de 2,4 milioane lei, din care 1,1 milioane lei sunt fonduri nerambursabile. Proiectul se va implementa pe o perioadă de 18 luni, după demararea procedurilor de achiziţie.

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, din cele şapte blocuri propuse spre reabilitare se numără blocul sunt R8 de pe strada Lăpuşului 1, PB9 de pe strada Lăpuşului 3, R86 strada Lăpuşului 33, PC 11 strada Lăpuşului 7, PB 17 strada Cazaban 16, PB18 strada Cazaban 14/A şi PB 19 strada Cazaban 14.

Marius Moş, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, a declarat că până în prezent municipalitatea a semnat patru cereri de finanţare care cuprind 22 de blocuri. Acestea fac parte dintr-un lot de 120 de blocuri pentru care a finalizat deja documentaţiile tehnico-economice urmând să fie făcute ultimele formalităţi înaintea depunerii cererii de finanţare.

"Facem apel la asociaţiile de proprietari şi la cei deja înscrişi în programul de reabilitare să îşi dea acordul pentru aprobarea documentaţiilor tehnico-economice şi să aducă documentele necesare întocmirii cererii de finanţare în cel mai scurt timp pentru a ne putea încadra în termenul limită de 15 septembrie stabilit pentru depunerea acestora", a spus Moş.