Procesul cu contestatarii licitaţiei a fost câştigat, lucrările pot începe! Viceprimarul Mircea Mălan a semnat marţi cu reprezentanţii firmei Tehnodomus contractul de execuţie a pasajului suprateran de la intersecţia şoselei de centură cu DN 79 Oradea - Arad. Lucrările, în valoare de 19,4 milioane lei plus TVA vor începe luna viitoare şi vor trebui finalizate până la 15 decembrie 2015.

Pasajul peste DN 79, care va fi construit pe şoseaua de centură, peste giraţia de la ieşirea din Oradea spre Arad, se realizează în cadrul proiectului "Amenajare intersecţie prin pasaj denivelat între drumul de centură al municipiului Oradea şi drumul naţional DN 79 Arad-Oradea", în cadrul Programului Operaţional Regional (2007-2013).

Finanţarea investiţiei se face în proporţie de 81,02% din fonduri nerambursabile diferenţa de 18,98 % urmând a fi acoperită de la bugetul local.

Construcţia pasajului peste DN 79, la fel ca şi cel peste DN 76 de la ieşirea din cartierul Nufărul, are ca scop fluidizarea traficului pe şoseaua de centură a oraşului, mărirea siguranţei circulaţiei şi reducerea poluării.