Municipalitatea a finalizat în cursul zilei de miercuri procedura de achiziţie pe bază de cerere de oferte pentru 529 de bănci în vederea dotării parcurilor şi a zonelor verzi din oraş. Pentru a se asigura de calitatea produselor achiziţionate, la cererea primarului Ilie Bolojan, Primăria le-a cerut ofertanţilor să amplaseze în curtea Poliţiei Locale un model de bancă în scopul ilustrării caracteristicilor din oferta depusă. Toate cele 500 de bănci achiziţionate de municipalitate vor trebui să fie identice cu modelul "martor".

Licitaţia la care au participat firmele Ziegler România SRL, Termex Service SRL, Parkdekor SRL, Dupex SRL şi Lavitex Prod SRL a fost câştigată de aceasta din urmă la un preţ de 480 lei pe bucată.

Comisia de evaluare a stabilit că oferta depusă de S.C. Dupex S.R.L. este neconformă, deoarece aceasta nu a prezentat dovada unei experienţe similare, iar valoarea ofertelor depuse de celelalte 3 firme a fost de: 633 lei pe bucată din partea Zieger România, 697,89 lei pe bucată din partea Termex Service SRL, respectiv 958,89 lei din partea Parkdekor SRL.

Cele 529 de bănci achiziţionate urmează să fie livrate şi montate în cursul lunii aprilie în mai multe zone ale municipiului, cum ar fi: Parcul I.C. Brătianu, zona Podului Dacia - Mareşal Averescu, străzile Aleea Ştrandului, Făgăraşului, Cerbului, Splaiul Crişanei, Podului, Mareşal Averescu şi pieţele Ţăranilor şi Bucureşti.