Primarul Ilie Bolojan a anunţat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, extinderea trotuarului din Bulevardul Dacia, în zona magazinelor "Zig-zag", pentru amenajarea de noi locuri de parcare pentru locuitorii zonei.

Şeful executivului s-a întâlnit miercuri seară cu membrii asociaţiilor de proprietari din zonă, iar aceştia şi-au dat acceptul inclusiv pentru tăierea plopilor din zonă. "Dorim să tăiem 15 plopi pentru a putea amenaja trotuarul. În locul lor vom planta 80 de arbori noi cu dimensiuni de 3,5-4,5 metri. Avem acceptul locuitorilor zonei, respectăm toate normele de mediu, aşa că lucrările vor demara în curând", a declarat primarul.

În paralel cu construcţia locurilor de parcare continuă şi amenajarea scuarului situat între cele două sensuri de mers din Bulevardul Dacia şi dotarea acestuia cu un sistem de irigaţie.
La fel, sunt în curs de finalizare şi lucrările de amenajare a sensurilor giratorii de la intersecţia Bulevardului Dacia cu străzile Carpaţi şi Transilvaniei, precum şi din vecinătatea viitorului supermarket Kaufland.

"Aceste giraţii au ca element de noutate o bandă de ocolire, astfel încât după finalizarea lucrărilor condiţiile de trafic vor fi optime", a spus Bolojan. În plus, la intrarea în giraţia de la intersecţia Dacia cu strada Carpaţi spre bulevardul Decebal, Primăria a îngustat carosabilul obturând prima bandă de circulaţie. "Măsura a fost luată pentru a determina conducătorii auto să încetinească la intrarea în giraţie şi pentru a proteja pietonii, care sunt nevoiţi astfel să traverseze o şosea cu două benzi, nu cu trei benzi, cum era iniţial", a explicat primarul Ilie Bolojan.

Până în prezent, în cartierul Rogerius, s-au finalizat noi locuri de parcare între blocuri pe străzile Călugăreni, Italiană şi Bernard Shaw, urmând ca ele să fie indicate cu marcaje de separare.