Municipalitatea orădeană angajează 1.200 de recenzori şi recenzori şefi pentru recensământul populaţiei şi locuinţelor care va avea loc în luna octombrie. Orădenii care doresc să aplice pentru aceste posturi îşi vor putea depune cererile în perioada 11 - 22 iulie la Sala Ghişeelor din incinta Primăriei.

Dosarul candidatului ca trebui să cuprindă o cerere tip, cazierul judiciar şi câte o copie xerox după diploma de studii, respectic actul de identitate. "Şedinţele de pregătire cu recenzorii vor începe încă din luna august dar munca efectivă în teren se va desfăşura de-a lungul a zece zile în cursul lunii octombrie", a declarat secretarul Consiliului Local Oradea, Ionel Vila. Secretarul a mai spus că la selecţia personalului pentru recensământul din toamnă vor avea întâietate funcţionarii publici, pensionarii şi studenţii.

Candidaţii vor trebui să îndeplinească mai multe condiţii: să fie majori, să aibă cel puţin studii medii, să fie de cetăţenie română, să cunoască limba română scris, citit şi vorbit, să nu aibă cazier, să poată desfăşura muncă în teren, să aibă o ţinută decentă şi un limbaj corespunzător, să poată citi formulare redactate cu font mic, să aibă un scris citeţ, să aibă capacitatea de a face calcule simple şi corecte la însumarea datelor pentru centralizare, să fie disponibil între orele 8 - 20 pe toată durata de desfăşurare a recensământului inclusiv sâmbăta şi duminica şi să aibă capacitate fizică de efort prelungit pentru a vizita locuinţe posibil dispersate pe o întindere geografică mare.

Având în vedere specificul muncii în teren pentru zonele cu populaţie de altă etnie decât cea română constituie avantaj cunoaşterea limbii acelei etnii şi deţinerea uni telefon mobil.

Cererile se pot depune la Serviciul de Relaţii cu Publicul din Sala Ghişeelor, iar informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon: 0259.408.854 şi 0259.437.000, interior 107.