Primăria Oradea organizează licitaţie publică deschisă pentru contractului de lucrări privind "Realizarea infrastructurii de utilităti publice în Parcul Industrial Eurobusiness Oradea - Etapa I".

Conform unui comunicat al municipalităţii "obiectivul acestei licitaţii îl reprezintă: achiziţia lucrărilor de infrastructură de drumuri, a reţelelor de termoficare, alimentare cu apă şi canalizare, alimentare cu energie electrică şi reţea de iluminat public, în vederea asigurării infrastructurii utilităţilor publice pentru Parcul Industrial Eurobusiness Oradea, conform cerinţelor caietului de sarcini".

Firmele interesate găsesc documentaţia de atribuire publicată pe SEAP, ataşată la anunţul de participare nr. 124031/16.06.2011 în secţiunea "Documentaţie şi clarificări", iar anunţul de participare înregistrat cu numărul 124031 / 16.06.2011 a fost publicat la adresa www.e-licitatie.ro.

Sursa de finanţare a proiectului o reprezintă fondurile structurale şi bugetul local. Valoarea estimată a contractului este de 58.603.453 lei, astfel că numai garanţia de participare la licitaţie se ridică la 1.172.069 lei, iar condiţiile privind experienţa anterioară, eliminatorii, sunt, de asemenea, drastice.

Termenul de depunere a ofertelor este data de 12 august, ora 10, la Sala Ghişeelor. Ofertele vor fi deschise în aceeaşi zi la ora 13, în sala mică a Primăriei.

Deşi municipalitatea a atras 14 milioane de euro de la UE pentru amenajarea infrastructurii, iar lucrările vor începe încă de anul acesta, doar 21 de firme s-au arătat până acum interesate de parcul de pe Şoseaua Borşului. Dintre investitori, numai coreenii de la Shinheung Electronics şi-au construit deja fabrica şi au lansat producţia.

De altfel, după cum se ştie, la începutul lunii iulie producătorul coreean de componente electronice a cumpărat teren de un milion de euro în Parcul Industrial, adică 100.000 de metri pătraţi. Jumătate din sumă a fost deja plătită pe 1 iulie, la semnarea contractului de vânzare-cumpărare, iar diferenţa va fi achitată până la 30 noiembrie 2011, după ce Primăria va amenaja drumul de acces către baza de producţie a companiei.