Municipalitatea orădeană caută investitor pentru modernizarea şi extinderea bazei sportive din cartierul Ioşia. "Baza sportivă din strada Splaiul Crişanei poate fi extinsă cu încă opt terenuri de tenis, patru spre malul Crişului Repede şi patru către ştrandul Ioşia. Vrem să atragem un investitor care să contruiască patru terenuri, iar unul dintre ele să îi rămână în administrare pentru zece ani", a declarat primarul Ilie Bolojan, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Partenerul municipalităţii va fi stabilit prin licitaţie publică, după ce săptămâna viitoare Consiliul Local va aproba caietul de sarcini.

Baza sportivă din cartierul Ioşia numără în prezent opt terenuri de tenis şi un teren de baschet şi este dotată cu vestiare cu duşuri rămase într-o stare de degradare.

Parteneriat public - privat

Conform propunerii municipalităţii, Administraţia Imobiliară Oradea va pune la dispoziţia investitorului amplasamentul pentru amenajarea a patru terenuri de tenis, va construi o clădire cu patru vestiare, duşuri şi wc-uri, o magazie şi un birou pentru administrator.

La rândul său, investitorul va moderniza pe proprie cheltuială cele opt terenuri de tenis existente, inclusiv tribunele, va construi patru terenuri noi de tenis dintre care două vor trebui să fie acoperite cu balon pentru a putea funcţiona şi iarna, va clădi o zonă pentru practicarea tenisului la perete, iar în spatele ei un teren de minifotbal, şi va pregăti o pistă de alergare de 100 metri plus trei piste scurte pentru sprint. În plus investitorul va trebui să amenajeze o zonă de clădiri cu chioşc, terasă, magazie pentru materiale şi cabină pentru portar.

Terenuri cu instructor angajat

Terenurile nou amenajate vor fi folosite îndeosebi în interesul celor mai tineri orădeni. "Pe toată durata parteneriatului pe cele trei terenuri de tenis aflate în administrarea autorităţii vor fi organizate cursuri pentru copii de la şcolile orădene după modelul celor de înot. Cursurile vor fi susţinute de doi instructori din care unul va fi plătit de către investitor", a mai spus Ilie Bolojan.

Conform acestuia, partenerul municipalităţii va fi desemnat prin licitaţie publică deschisă şi va trebui să prezinte minim 25% din valoarea investiţiei cu titlu de garanţie de bună execuţie. Bolojan estimează că municipalitatea nu va duce lipsă de ofertanţi de vreme ce amenajarea unui teren, cu împrejmuirea aferentă, se ridică undeva la 15.000 euro, iar investiţia se poate amortiza de-a lungul unei perioade de zece ani.