Lucrările finanţate de municipalitate vor fi supravegheate de diriginţi de şantier de la firme private. "Ne dorim ca lucrările care se vor efectua pe străzile din oraş să fie de calitate, tocmai de aceea ne dorim selectarea unor diriginţi de şantier care să garanteze acest deziderat", a declarat primarul Ilie Bolojan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Şeful executivului local a menţionat că a luat această decizie ca măsură de precauţie. "Vrem să putem urmări mai bine lucrările, să facem recepţii de calitate şi să evităm situaţiile în care oamenii noştri nu văd ce ar trebui să vadă", a spus primarul.

Firma care se va ocupa de diriginţia de şantier va răspunde financiar de calitatea lucrărilor. "Vom reţine garanţii şi, dacă ulterior se vor descoperi probleme la lucrări, aceşti bani vor fi folosiţi pentru remedierea lor. Firma va fi plătită integral pentru serviciile prestate doar după finalizarea perioadei de garanţie a lucrărilor", a mai declarat Bolojan.

Primarul a mai spus că documentaţia pentru organizarea licitaţiei poate fi depusă la Biroul de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei până la data de 30 martie. Pentru început vor fi externalizate serviciile de dirigenţie de şantier pentru contractele lucrările aflate în derulare, cum ar fi modernizarea străzilor Oneştilor, Cornului, Gheorghe Doja, Matei Corvin şi Adevărului, respectiv a celor 19 străzi pentru care municipalitatea a primit finanţare prin Programul Operaţional Regional.