Municipalitatea orădeană scoate la licitaţie noi parcele de teren din viitorul parc industrial Eurobusiness din Şoseaua Borşului. Administraţia parcului a anunţat luni că va scoate la licitaţie deschisă în vederea concesionării noi parcele de teren situate în primele patru loturi. Terenurile sunt situate în zona de nord-est a parcului, în vecinătatea fostului supermarket PIC.

Destinaţia parcelelor este contrucţia de hale sau clădiri pentru activităţi de producţie sau servicii. Durata maximă a concesiunii este de 25 de ani, începând de la data semnării contractului. Licitaţia va avea loc pe 1 martie şi porneşte de la o redevenţă minimă de 8 euro pe metrul pătrat, fără TVA.

Ofertanţii pot consulta documentaţia pentru licitaţie pe portalul Primăriei www.oradea.ro, secţiunea "Parc Industrial Eurobusiness Oradea" - "Licitaţie Parcele", iar depunerea ofertelor se poate face până la 1 martie inclusiv, între orele 8 - 15, la sediul Eurobusiness, situat în clădirea Primăriei, etajul I, camera 134.

Aceasta este cea de-a treia licitaţie organizată pentru atribuirea de terenuri în parcul industrial. Până acum municipalitatea orădeană a atras aici nu mai puţin de 11 companii, parte din ele relocate din fostele amplasamente situate în municipiu, iar altele intrate pentru prima dată în Oradea.

La primele două licitaţii au obţinut teren firmele: Congips, Perind, Simbac, Tamira Pan, Vest Euro Marketing, Rozoti Prod, Carbenta, Elisis Trading, Ekobyo, Decoletaje&Conjuntos şi Shinheung. Acestea au concesionat în total 17,2 hectare de teren şi au adus bugetului local venituri de peste 60.000 lei din taxa de concesiune. Valoarea totală a investiţiilor prognozate se ridică la 16,7 milioane euro.

În prezent administraţia parcului lucrază la elaborarea proiectului tehnic pentru realizarea utilităţilor în interiorul parcului, inclusiv drumuri, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 23,7 milioane euro. Acestea vor demara primăvara acestui an şi vor trebui să se deruleze cu repeziciune pentru că firma coreană Shinheung şi-a propus să înceapă să producă la Oradea încă din 1 iulie.

Lucrările de infrastructură vor fi finanţate cu 10 milioane euro din fonduri europene, alte 10 milioane de euro dintr-un credit şi 3,7 milioane euro va constitui contribuţia bugetului local.