Direcţia Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea construieşte în curtea OTL, din strada Atelierelor, o hală de 1.740 metri pătraţi în care va muta depozitele din strada Barcăului dezafectate de amenajarea coridorului verde cu acelaşi nume.

Ateliere, birouri, depozite...

Potrivit unui comunicat al Primăriei, construcţia în valoare de 2,4 milioane lei va fi dată în folosinţă în prima jumătate a lunii mai.

"În această hală nouă ultramodernă vor fi relocate din vechea locaţie de pe strada Barcăului atelierele, birourile şi depozitele Biroului de Întreţinere din cadrul Direcţiei Patrimoniu Imobiliar şi se vor depozita atât materiale folosite de către DPI cât şi materiale folosite la organizarea de evenimente ale Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune", se menţionează într-un comunicat al municipalităţii.

Lucrările de amenjare a halei au fost atribuite prin licitaţiei firmei Flodor Transcom care şi-a asumat un termen de execuţie de 5,5 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Potrivit comunicatului municipalităţii, hala a fost deja ridicată, iar în prezent constructorul execută lucrările de compartimentare a grupurilor sanitare şi a celor trei zone de depozitare.

"Tâmplăria este realizată din aluminiu cu geam termopan de culoare gri antracit, iar finisajul exterior al halei din panouri metalice termoizolante de culoare gri deschis. Învelitoarea pe acoperiş a fost realizată din tablă cutată, cu termoizolaţie, hidroizolaţie", a anuţat Primăria.

DPI a fost nevoită să îşi mute halele din Ioşia pentru a face loc lucrărilor de amenajare a coridorului verde din strada Barcăului programate să înceapă luna aceasta.

Investiţia, finanţată din fonduri europene, se ridică la 7,7 milioane lei. Firmele Construcţii Bihor şi Edildrum Construct şi-au asumat un termen de execuţie de şapte luni.