Ruinele din faţa Spitalului Municipal Gavril Curteanu vor fi demolate. Consiliul Local a aprobat joi scoaterea din funcţiune a corpului D cu destinaţie de poartă, chioş alimentar şi sală de aşteptare, aflat în ruină.

De asemenea, aleşii orădenilor au mai hotărât casarea clădirii reprezentând centrul stomatologic. Imobilul, amenajat din donaţii, nu a fost niciodată finalizat. De altfel, clădirile menţionate în proiectul de hotărâre sunt nefolosite din anul 2015.

"Solicităm casarea clădirilor în vederea demolării acestora pentru a elibera terenul necesar construirii unei clădiri noi cu destinaţia birouri administrative şi spaţii pentru studenţi. Se doreşte ca această clădire nouă să se încadreze în arhitectura şi peisagistica zonală cu arhitectură relativ nouă", se menţionează în adresa trimisă municipalităţii de conducerea spitalului Gavril Curteanu.

Faceţi loc pentru tramvai!

În şedinţa de joi aleşii orădenilor au mai hotărât, la propunerea municipalităţii achiziţionarea unei construcţii cu destinaţia de bucătărie de vară şi terasă acoperită situată în strada Făgăraşului 5. Primăria va plăti proprietarului imobilului suma de 9.000 lei, iar odată intrată în posesia imobilului va dispune demolarea lui.

Conform raportului de specialitate anexat proiectului de hotărâre, municipalitatea va elibera amplasamentul pentru a putea construi aici viitoarea linie de tramvai de pe malul pârâului Peţa. Ea va face legătura între zona Calea Aradului şi cartierul Nufărul, înaintând prin spatele zonei comerciale şi a Universităţii Oradea, cu acces la depoul din strada Atelierelor.

Parcare la spitalul militar

În cadrul aceleiaşi întâlniri, Consiliul Local a mai aprobat protocolul de predare - primire, cu titlu gratuit, a unei suprafeţe de 2.176 metri pătraţi din curtea spitalului militar Avram Iancu.

"Scopul transferului părţii de imobil este construirea unei parcări supraetajate având capacitatea de aproximativ 400 locuri de parcare pentru autovehicule, birouri, 30 de locuri de parcare pentru biciclete în regim bikesharing şi 30 locuri de parcare pentru biciclete proprietate privată, în rastele clasice, precum şi alte dotări specifice parcărilor. Accesul în viitoarea parcare supraetajată se va realiza din strada Braşovului 5", se menţionează în raportul de specialitate.

De altfel, transferul acestei suprafeţe de teren a fost aprobat încă din anul 2008 prin Hotărâre de Guvern, operaţia efectivă urmând să fie perfectată la începutul anului următor.