Municipalitatea a demarat joi lucrările de demolare a podului vechi peste pârâul Peţa, din strada Traian Blajovici, fostă Abatorului. Până în acest moment angajaţii societăţii Drumuri Bihor, executantul lucrării, au deviat reţelele electrice şi reţelele de apă şi canalizare şi au decopertat stratul de asfalt.

Lucrările vor continua cu ridicarea traverselor şi demolarea profilelor de susţinere a podului. Pe toată durata şantierului, accesul pietonilor în piaţa Obor se va face pe o pasarelă construită provizoriu în dreptul abatorului.

Podul de la intrarea în piaţa de vechituri a necesitat lucrări de reabilitare de urgenţă datorită stării avansate de degradare care prezenta pericol de accidentare. Noul pod va asigura circulaţia rutieră şi pietonală între cele două maluri ale pârâului şi va constitui o cale importantă de acces din Calea Aradului spre drumul de centură după prelungirea străzii Traian Blajovici prin lateralul pieţei.

Construcţia, cu o lungime de 20,35 metri şi o lăţime de 13,30 metri, va avea două benzi de circulaţie, câte una pe sens, şi trotuare pe ambele sensuri de circulaţie.

Podul se va realiza din structură metalică sub formă de arc, sprijinită pe o fundaţie din beton. Lucrările au fost adjudecate prin licitaţie de către firma Drumuri Bihor pentru suma de 350.485 lei cu TVA şi au o durată de execuţie de 90 de zile.