Proprietarii imobilelor aflate în degradare nu vor mai avea dreptul să amplaseze reclame pe faţadele clădirilor deţinute până când acestea nu vor fi reabilitate. Totodată, panourile neîntreţinute nu mai au ce căuta în oraş.

Conform unui comunicat al municipalităţii, inspectorii de teren au identificat deja 30 de astfel de amplasamente, iar inventarierea lor este abia la început. "Primăria va notifica proprietarii mijloacelor de afişaj neîntreţinute sau amplasate pe imobile aflate în stare de degradare pentru desfiinţarea aceastora", se menţionează în comunicat.

În cazul în care deţinătorii mijloacelor de publicitate nu se vor conforma, municipalitatea va trece la desfiinţarea pe cale administrativă a acestora în baza dispoziţiei Primarului nr. 2.419 din 3 august 2010, fără sesizarea instanţelor judecătoreşti şi pe cheltuiala beneficiarului.

Primarul Ilie Bolojan a declarat pentru BIHOREANUL că măsura a fost luată pentru a determina proprietarii de clădiri şi terenuri din municipiu să le ţină îngrijite. "Vom comunica deţinătorului panoului că nu îl mai poate pune pe cutare clădire pentru că are faţada distrusă, poate aşa îl va determina pe proprietarul clădirii să o reabiliteze. La fel, avem la intrarea în oraş tot felul de terenuri părăsite şi pline de buruieni, dar cu panouri publicitare. Acest lucru nu va mai fi posibil", a spus primarul.

În plus, pentru a determina proprietarii să îşi îngrijească terenurile, municipalitatea pregăteşte un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care în cazul în care acestea sunt pline de buruieni, Primăria să tundă iarba şi să trimită factura pentru serviciul prestat proprietarului amplasamentului.