Mai puţine parcări... ca să încapă mai multe maşini! Comisia de circulaţie şi transport rutier din cadrul Primăriei a hotărât marţi desfiinţarea a peste 20 de locuri de parcare din centrul oraşului din zona străzilor Mihai Eminescu, Parcul Traian şi Piaţa Ferdinand.

"S-a aprobat desfiinţarea celor 5 locuri de parcare cu plată amenajate în intersecţia străzilor Bicazului - Dunărea - Eminescu şi amenajarea în locul acestor parcări a unei benzi de circulaţie, precum şi montarea indicatoarelor "oprirea interzisă". Această decizie s-a luat datorită faptului că mulţi cetăţeni au sesizat Primăria Oradea cu privire la necesitatea descongestionării traficului în zona menţionată, conducătorii auto având posibilitatea să circule mai uşor, cu o vizibilitate mai bună", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Vor fi două benzi!

La fel, Comisia de Circulaţie a mai hotărât desfiinţarea a 13 locuri de parcare cu plată din Parcul Traian, peste drum de Palatul de Justiţie şi transformarea parcărilor "în spic" din faţa Tribunalului în parcări paralele cu axul drumului.

Această măsură va face posibilă apariţia a două benzi pe sens fluidizând circulaţia în zonă.

”Ne dorim descongestionarea zonei din faţa Palatului de Justiţie, traficul de aici fiind foarte aglomerat din cauza instituţiilor şi şcolii care funcţionează în această zonă, în special în cursul dimineţii şi la orele de vârf", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Edilul nu exclude varianta desfiinţării şi altor locuri de parcare din zonă, şoferii având la dispoziţie parcarea supraterană din spatele Palatului de Justiţie, cu o capacitate de 450 locuri.

Pentru vizibilitate

Tot marţi, Comisia de circulaţie a hotărât desfiinţarea parcărilor din Piaţa Ferdinand, situate înaintea intersecţiei cu strada Ady Endre. "În urma desfiinţării acestor locuri de parcare, conducătorii auto care ies din strada Ady Endre vor avea vizibilitate mai bună din partea stângă", se menţionează în comunicatul Primăriei.

Gândită să fluidizeze traficul, desfiinţarea celor 20 de locuri de parcare din zona centrală va scădea şi mai mult şansele şoferilor de a-şi găsi un loc liber în care să îşi lase maşina. Primăria a anulat în ultimele luni peste 200 de locuri deşi parcarea subterană din strada Independenţei este încă în stadiul de şantier.