Direcţia Tehnică organizează miercuri, de la ora 17, în sala mare a Primăriei, o dezbatere publică pe tema modificărilor care vor fi aduse Regulamentului de alimentare de energie termică în baza studiului de fezabilitate privind stabilirea zonelor unitare de încălzire în Oradea.

Potrivit regulamentului, zona unitară de încălzire este arealul geografic aparţinând oraşului în interiorul căreia se poate promova o singură soluţie tehnică de încălzire.

În Oradea, municipalitatea ia în calcul delimitarea a două zone unitare de încălzire.

Zona unitară A, în care alimentarea cu energie termică se realizează exclusiv în sistem centralizat, prin racordare la CET, constituie arealul conturat de schema constructivă a instalaţiilor, echipamentelor şi construcţiilor producătorului de energie termică, fiind delimitat de reţelele de transport şi distribuţie, incluzând punctele termice şi imobilele alimentate de acesta. Altfel spus, CET va avea exclusivitate asupra pieţei de energie termică în toate zonele în care şi-a tras reţele şi manifestă intenţia să vândă căldură.

În zona unitară B, alimentarea cu energie termică se va realiza inclusiv prin alte sisteme, inclusiv individuale, în care se va putea utiliza orice combustibil sau energie primară. În această zonă vor fi considerate şi imobilele din zona A dacă nu sunt branşate la sistemul centralizat, pentru că deocamdată nu este posibil sau rentabil pentru CET să deservească aceşti consumatori. În schimb, imobilele din zona B care se vor conecta la CET vor trece automat în zona A.

Primăria vrea să ia aceste măsuri pentru a proteja CET de eventualele debranşări care ar putea afecta eficienţa sistemului centralizat de încălzire.