Angajaţii Direcţiei Economice din cadrul Primăriei vor demara de săptămâna viitoare acţiuni de verificare cu privire la depunerea de către contribuabilii, care au în proprietate mai mult de un imobil, a declaraţiilor speciale privind impozitul majorat pentru mai multe clădiri deţinute.

Totodată, specialiştii Direcţiei Economice vor trece la recalcularea impozitului pe clădiri pentru aceste cazuri.

Conform unui comunicat al Primăriei, în evidenţele figurează aproximativ 2.800 de persoane fizice (dintre care 1.700 din judeţul Bihor) care deţin clădiri în Oradea dar au domiciliul în alte localităţi.

Reprezentanţii municipalităţii estimează că, în majoritatea cazurilor aceştia deţin clădiri şi în localităţile de domiciliu. Din acest motiv verificările se vor face în colaborare cu compartimentele administraţiei publice din respectivele localităţi.

Persoanele care vor fi depistate că deţin mai multe clădiri şi nu au depus declaraţiile speciale vor fi sancţionate conform prevederilor legale cu amendă cuprinsă între 240 - 600 lei. Pentru aceste persoane, impozitul aferent va fi recalculat din oficiu.

Contribuabilii care au în proprietate mai mult de un imobil şi care nu şi-au clarificat încă situaţia juridică sunt rugaţi să se prezinte la sediul Primăriei Oradea, la camera 9 (parter) în vederea depunerii declaraţiei speciale privind impozitul majorat pentru mai multe clădiri deţinute.

Informaţii suplimentare se pot obţine la Serviciul Impunere Persoane Fizice, la numărul de telefon 0259.408.837.