"Garantăm pentru CET!"

Consilierii locali au dat curs, în şedinţa de vineri, cererii Electrocentrale şi au acceptat garantarea unui împrumut în valoare de 30 milioane lei cu o suprafaţă totală de 155.468 metri pătraţi de teren ocupat de construcţii industriale şi administrative.

Aflat în proprietatea municipalităţii, terenul din Şoseaua Borşului 23 se află în administrarea Electrocentrale şi va garanta un împrumut necesar CET-ului pentru acoperirea, fie şi parţial, a facturilor restante către furnizorii de combustibil şi servicii de transport. Termocentrala înregistrează în prezent datorii de peste 94,3 milioane lei.

Cresc tarifele AIO

În cadrul aceleiaşi şedinţe, aleşii orădenilor indexarea cu 3,5% a chiriilor şi tarifelor practicate de Administraţia Imobiliară Oradea (AIO).

Conform proiectului de hotărâre, indexarea de 3,5% reprezintă indicele de inflaţie comunicat de Comisia Naţională de Prognoză la nivelul anului 2012 şi urmează să se regularizeze în prima lună din 2013 cu indicele de inflaţie real comunicat de Institutul Naţional de Statistică pentru anul 2012. Măsura are ca scop evitarea creşterii în salturi a tarifelor, redevenţelor şi altor categorii de creanţe care ar putea pune în dificultate publicul deservit de AIO.

În cadrul aceleiaşi întâlniri, consilierii locali au hotărât alocarea către FC Bihor Oradea a sumei de 300.000 lei cu titlul de cotizaţie parţială pentru anul în curs. Măsura a fost luată pentru a asigura buna funcţionare a clubului până la aprobarea bugetelor municipiului Oradea şi a judeţului Bihor, principalii acţionari în FC Bihor.

Dau în chirie hol nou-nouţ...

Aleşii orădenilor au mai hotărât vineri tot cu unanimitate de voturi instituirea unui tarif de 25 lei pe oră pentru solicitanţii care doresc să închirieze holul cu o suprafaţă de 47,7 metri pătraţi de la parterul Orăşelului Copiilor pentru a organiza aici activităţi creative sau de divertisment. Formulată de angajaţii AIO, propunerea a fost făcută pe fondul creşterii numărului de cereri privind închirierea de spaţii pentru organizarea de aniversări, situaţie care ar putea fi rezolvată printr-o mai judicioasă organizare a spaţiului.