Consiliul Local a aprobat marţi, cu unanimitate de voturi şi fără comentarii, contractarea de către municipalitate a unui împrumut în valoare de 67,7 milioane lei. Creditul este menit să asigure lichidităţile necesare pentru finalizarea la timp a cinci proiecte cu cofinanţare europeană printre care construirea aquapark-ului Nymphaea, a celor două pasaje pe care şoseaua de centură traversează sensurile giratorii de la intersecţia cu DN 76 şi DN 79, drumul rapid şi reamenajarea dealului Ciuperca.

"Nu este un credit nou, ci un credit punte din care să putem asigura derularea proiectelor până se vor face tragerile din împrumutul contractat cu Banca Europeană de Investiţii", a declarat marţi primarul Ilie Bolojan în conferinţa de presă care a precedat şedinţa Consiliului Local.

Municipalitatea a fost nevoită să apeleze la această soluţie având în vedere faptul că tragerile din creditul luat de la Banca Europeană de Investiţii se pot face în minim 15 zile, termen care se poate prelungi şi la o jumătate de an, în condiţiile în care toate proiectele europene trebuiesc finalizate până la sfârşitul anului.

Pregătiri de renovare

În cadrul şedinţei de marţi, aleşii orădenilor au mai aprobat delimitarea unei suprafeţe de 10.700 metri pătraţi de teren reprezentând Colegiul Naţional "Mihai Eminescu". Primăria a câştigat cu sentinţă definitivă şi executorie procesul cu ordinul Premonstratens care revendica imobilul şi vrea să supună imobilul unui amplu proces de reabilitare.

"Va fi un proiect prioritar pentru următoarea perioadă de finanţare. Vom scoate la licitaţie în cel mai scurt timp realizarea Studiului de Fezabilitate a investiţiei, astfel încât în toamnă, când se vor deschide axele de finanţare pentru şcoli, să putem depune o cerere de finanţare pentru acesta", a spus edilul.

Silvaş cu insuliţă!

Tot în şedinţa de marţi, aleşii orădenilor au aprobat preluarea cu titlu gratuit de la Administraţia Bazinală de Ape Crişuri a unei suprafeţe de 4.500 metri pătraţi de teren din zona Silvaş lângă Crişului Repede între străzile Făcliei şi Dragoş Vodă.

Încheiat pe o perioadă de zece ani contractul de concesiune prevede amenajarea pe acest amplasament a unei zone de picnic. Municipalitatea are în plan pentru acest amplasament inclusiv refacerea Insulei Pisicii situată în amonte de podul Mareşal Constantin Prezan care ar putea fi pusă la dispoziţia orădenilor pentru relaxare.