Municipalitatea îndeamnă orădenii să spargă marile asociaţii de proprietari în structuri mai mici, consituite pe scară de bloc, pe considerentul că sunt mai uşor de administrat, iar vecinii se asociază mai uşor pentru rezolvarea unor probleme fiindcă se cunosc între ei.

„Un număr mare de apartamente sau de blocuri constituite într-o singură asociaţie este mai greu de gestionat din punct de vedere al plăţii facturilor către furnizorii de utilităţi şi apar probleme cu datornicii. Experienţa arată că asociaţiile mai mici nu au astfel de probleme", a declarat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Edilul-şef a mai spus că municipalitatea oferă prin intermediul Compartimentului Îndrumare şi Control Asociaţii de Proprietari consultanţă de specialitate tuturor celor care doresc să se constituie în asociaţii pe scară de bloc. Angajaţii compartimentului au şi demarat deja întâlniri cu membrii asociaţiilor gigant, cu peste o sută de apartamente, pentru a-i convinge să constituie structuri mai mici. Întâlnirile nu au avut efectul scontat.

„Am convocat adunări generale cu membrii la asociaţii cu sute de apartamente şi ne-am trezit că la dezbateri au venit doar zece proprietari de apartamente", a spus primarul.

Conform evidenţelor municipalităţii, 165 din cele circa 700 de asociaţii de proprietari au fost constituite prin rebotezarea fostelor asociaţii de locatari şi au în componenţă mai multe blocuri cu peste o sută de apartamente.

Spre deosebire de anul trecut când doar 11 asociaţii de proprietari s-au constituit pe scară de bloc, cu sprijinul municipalităţii, anul acesta au căpătat deja 12 noi asociaţii de proprietari.

Citeşte pe aceaşi temă şi articolul „Divide şi gospodăreşte"